Wie ben ik?

Ik ben Joyce Jagt-Holsbeeke (1971). Sinds 2014 ben ik getrouwd met de liefde van mijn leven. Uit een eerder huwelijk heeft hij 4 kinderen, waarvan de jongste gedeeltelijk bij ons woont. Daarnaast heeft mijn man 3 broers met ook ieder een gezin. Ook leven onze ouders nog allemaal. Tevens hebben we samen een grote vriendenkring. Kortom: een druk sociaal leven.

Mijn passie voor mode ontstond in mijn pubertijd toen mijn vader een eigen bedrijf begon. Hij handelde in modestoffen (convertermaatschappij). Met hem ging ik naar de modebeurzen om de trends te bekijken. In die tijd droeg ik de kleding van de stoffen die mijn vader inkocht en verkocht. Wat ben ik daardoor vaak gepest op school. Terwijl ik me mooi voelde werd ik uitgelachen om de kleding die ik droeg. Dat is exact het “gevaar” van mode. Toen ik een eigen stijl ontwikkelde die afweek van de mode merkte ik al snel dat anderen daar iets van “vonden”. Toch ben ik dat blijven doen en uiteindelijk gingen ze mij in de gaten houden omdat ik een half jaar voorliep op de mode. Omgaan met die aandacht heb ik mezelf moeten aanleren. Daar waren toen nog geen trainingen voor. Toen mijn vader jaren later het bedrijf verkocht was ik inmiddels gewend aan de bijzondere kleding die ik had gedragen. Die eigen stijl heb ik tot op heden nog steeds. Ik merkte ook dat het lastig was om mooie kleding te vinden die niet overal te koop is. Ik wilde mezelf blijven onderscheiden van de mode(massa). Dat heeft mij doen besluiten om in 2015 mijn eigen Webwinkel te beginnen. Die voldoet aan de behoefte om exclusieve kleding en accessoires te verkopen. Kijk voor meer informatie en de collectie in de Webwinkel. Aangezien niet alle kleding in de webwinkel staat heb ik sinds 1 februari 2016 ook een kantoorpand waarin een kleine showroom is! Daar kan de kleding ook gepast worden.

Toen ik een aantal jaren geleden ernstig ziek werd heb ik gemerkt dat kleurgebruik in mijn kleding mij hielp om me beter te voelen. Daar komt mijn passie voor kleurenpsychologie vandaan! Wat doet een kleur die je draagt met jezelf en met de ander?

Ondanks het feit dat ik geen opleidingen heb gevolgd om alle kennis te krijgen, heb ik deze op de “harde manier” eigen gemaakt. Door het zelf te ervaren. En die ervaring heb ik inmiddels jarenlang, maar nu in het helpen van anderen (zowel mannen als vrouwen) als het gaat om hun kledingkeuze (stijl en kleur) en houding. Doordat die vraag steeds groter werd heb ik in 2014 mijn eigen bedrijf opgericht. Door heel veel vakliteratuur te lezen en zelf ook veel cursussen/trainingen/workshops te volgen blijf ik bij op mijn vakgebied zodat ik jou kan helpen. Aangezien ik een perfectionist ben is in mijn beleving mijn kennis nooit genoeg… Ik heb mogen ervaren dat ik het meeste leer door het te doen! En ik krijg energie door te werken met vrouwen zoals jij! Jij bent mijn ideale klant. En dankzij jou leer ik nog steeds heel veel bij.

In mijn loopbaan heb ik zelf diverse functies (inkoop, verkoop, directie-secretaresse) vervuld en ben ik binnen diverse bedrijfstakken (bank, makelaarskantoor, textiel, revalidatiebranche, metaalindustrie, universiteit) werkzaam geweest. Daar heb ik gemerkt hoe belangrijk je uitstraling (houding) en daarnaast ook je kledingkeuze (kleur en stijl) is.

Al tientallen jaren ben ik geboeid door kledingkeuze (stijl en kleur) en mensen (lichaamshouding en oprechte interesse in de mens zelf).

Bij voorkeur help ik dames (particulier en zakelijk) omdat zij (net als ik) vaak last hebben van het feit dat zij zoveel verschillende rollen hebben. Je bent (schoon)dochter, (schoon)zus, vrouw, moeder, vriendin, buurvrouw, collega/leidinggevende, etc. Maar….wie ben jij echt? Hoe zorg je ervoor dat je jezelf bewust presenteert in al deze rollen?
En het allerbelangrijkste: hoe zie jij jezelf? En hoe denk je dat anderen jou zien?

Herken jij jezelf in onderstaande vragen?

  • Ik voel me onzeker als ik het woord moet nemen of als de aandacht op mij gevestigd wordt.
  • Ik weet niet altijd goed welke kleding ik hoor te dragen bij welke gelegenheid.
  • Ik draag liever geen felle kleuren omdat ik dan zo opval.
  • Ik vind het lastig om kleding te vinden voor naar het werk.
  • Ik vind zakelijke kleding niet lekker zitten.
  • Anderen kunnen het(zelfde) beter dan ik.
  • Ik ben (nog) niet goed genoeg.
  • Wie zit er nou op mij te wachten?
  • Ik weet niet welke kleuren ik kan dragen in bepaalde situaties.
  • Mijn houding heeft invloed op anderen.

Indien je (op een aantal) “JA” scoort dan kan ik je zeker helpen. En weet dat jij niet de enige bent die hiermee worstelt. Kijk snel onder het blokje “Trainingen” wanneer de eerstvolgende training gegeven wordt. Staat er nog geen nieuwe datum gepland voor een training maar wil je al wel een plek in de eerstvolgende training vastleggen? Neem dan vooral contact met me op.

Bij twijfel: altijd doen! Ik help je graag.

Veel liefs,
Joyce Jagt-Holsbeeke

4217