Artikel in de Ondernemer over representatief op kantoor. Hoe ziet dat eruit?

http://www.deondernemer.nl/nieuwsbericht/62093/representatief-op-kantoor-hoe-ziet-dat-eruit

Bovenstaand bericht is je vast niet ontgaan. Echt een geweldig punt van discussie. Mag het bedrijf waar je werkt zich bemoeien met jouw manier van kleden? Lees hieronder mijn reactie naar aanleiding van dit bericht. Uiteraard ben ik ontzettend benieuwd naar jouw mening. Want dat is het eigenlijk: een mening van een manager. Maar wel iemand die denkt in het belang van het bedrijf. Zodra ik iemand zie vorm ik me al een mening over diegene. Gebaseerd op houding en kledingkeuze. Herken je dat? En dat is nu ook precies wat er in Amsterdam aan de hand is. Overigens niet alleen daar maar op veel meer plekken. Laat je een reactie achter? Zou ik leuk vinden!

 

 

Tekst van mij gebaseerd op het artikel:

Ik begrijp de manager heel goed :-). Oke, het is een wanhoopsgreep geweest maar het is nog steeds een leuk punt van discussie. Naar mijn mening en ervaring gaat het niet om jou, dus om de persoon die de kleding draagt, maar gaat het om jouw kwaliteiten die jij binnen het bedrijf in kunt zetten. Je bent niet aangenomen om anderen een vervelend/ongemakkelijk gevoel te geven door de kleding die je draagt of de manier waarop je beweegt/zit/bukt. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf!

Wat je privé draagt is jouw zaak maar als je werkzaam bent bij een bedrijf dan is het verstandig om je aan de kledingvoorschriften te houden. Zijn die er niet, let dan op wat je collega’s dragen die er al langer werkzaam zijn. Zorg dat je de eerste keer altijd overdressed bent (nee, niet in gala maar gewoon een jasje met een rok/jurk/pantalon). Maar draag wel waar jij je prettig in voelt. Wat bij jou past en wat bij het bedrijf past. En uiteraard kun je veel via internet vinden over de cultuur binnen een bedrijf. Kom je er niet uit? Vraag het gewoon na! Helemaal niet gek! Het toont aan dat je er in ieder geval over na denkt.

Bij twijfel? Op 30 maart geef ik de training Jezelf Bewust Presenteren. Zie www.its-joyce4business.nl voor meer informatie en aanmelding. Ik help je graag en je bent van harte welkom!

Veel liefs,
Joyce Jagt-Holsbeeke

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *